Картината на Женски портрет (1916 – 1917 г.), за която се

...
Картината на Женски портрет (1916 – 1917 г.), за която се
Коментари Харесай

Откриха липсваща картина на Густав Климт

Картината на " Женски портрет " (1916 – 1917 г.), за която се смяташе, че е открадната през 1997 година от изложба " Ричи Оди "  в град Пиаченца, не е напускала територията на галерията. Тя е открита в ниша в постройката, когато работниците почиствали външната стена, покрита с бръшлян. Ценната творба, която се прави оценка през днешния ден на 60 милиона евро, е била в торба, като към момента не е ясно има ли вреди по нея.



Кражбата в " Ричи Оди "  е една от най-големите мистерии в света на изкуството. Портретът изчезва по време на подготовка на галерия и настоящ ремонт на постройката, докато алармената система е изключена. Няколко дни никой не открива неналичието на творбата на Климт, като се допуска, че картината е изнесена през прозореца на покрива с въдица. 

От музея обявиха, че към момента не е открита на творбата, която би трябвало да бъде доказана от специалисти, само че шефът на галерията подсигурява, че печатите на гърба на платното са истински. Въпросът за е от извънредно значение за разплитане на загадката, защото месец и половина след кражбата през 1997 година тогавашният шеф на музея е извикан да разпознава " откритата " картина, задържана на границата. Тя обаче се оказва копие.

Между другото, една от версиите към  на Климт е, че няколко месеца преди изгубването на платното оригиналът е сменен с копие и в действителност копието е това, което е прикрито в постройката. 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР